Sunday, December 03, 2006

Čl. 22

xPostupy a sestupy
a) První 2 družstva z mistrovství ČR mužů a žen, skupina o 7. - 14. místo, získávají právo startu v extralize mužů a žen v roce 2005.
b) Sestupy z I. ligy mužů a žen a z II. ligy mužů závisejí od územního naplnění ustanovení čl. 22 písm. a). Minimálně sestupuje vždy poslední družstvo.
c) Družstvo, které obsadí 1. místo ve II. lize mužů a žen, má zaručen postup do I. ligy mužů a žen.
d) Družstvo, které obsadí v Čechách 1. místo v krajské soutěži mužů, má právo účasti v kvalifikaci o postup do II. ligy mužů, z které mají první 3 družstva zaručen postup do II. ligy mužů.
Na Moravě a ve Slezsku je postup mezi divizí mužů a II. ligou mužů řešen soutěžním řádem Moravy a Slezska.
e) Pokud družstvo, které obsadí postupové místo podle ustanovení čl. 22 písm. a), c) a d), do vyšší soutěže postoupit nechce nebo nemůže (obsadí-li postupové místo v mistrovství ČR mužů a žen, skupina o 7. - 14. místo, „B“ družstvo), nepřihlásí-li se do ní nebo se z ní před jejím zahájením odhlásí, postoupí družstvo, které obsadí 2. místo (v mistrovství ČR mužů a žen, skupina o 7. - 14. místo, 3. místo a v kvalifikaci o postup do II. ligy mužů v Čechách 4. místo). Pokud i toto družstvo nechce nebo nemůže postoupit, zachová si příslušnost k vyšší soutěži sestupem ohrožené družstvo s nejvyšším hodnocením, stejně jako v případech, kdy se k soutěži nepřihlásí nebo se z ní před jejím zahájením odhlásí některé jiné oprávněné družstvo.