Sunday, June 08, 2008

SEKANÁ Z ČOČKY A OŘECHŮ

Suroviny Postup
2 lžíce olivového oleje
2 utřené stroužky česneku
1 nasekaná větší cibule
2 stonky řapíkovatého celeru, nasekaného nadrobno
100g strouhanky (lepší celozrnná)
200g uvařené a okapané čočky
200g na drobno nasekaných ořechů (nejlépe vlašských)
½ lžičky soli
mletý pepř
2 lžičky italského koření, či směsi bylinek
¼ lžičky chilli koření
4 lžíce sekané petrželky
2 rozšlehaná vejce
100 g čedaru
150 ml rajského protlaku
20g změklého másla
100g žampionů, nakrájených na plátky 1.Troubu předehřejeme na 190 °C. V kastrolku rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a celer do měkka. Zeleninu v míse smícháme s čočkou, ořechy, strouhankou, solí, pepřem, kořením, chilli kořením, petrželkou, vejci, sýrem a rajským protlakem.
2. Formu o rozměrech ca. 23x12cm vyložíme po stranách papírem na pečení. Dno vymažeme máslem, naskládáme na něj houby a zakryjeme je směsí. Pečeme ca. hodinu a 20 min.
3.Hotové jídlo opatrně vyklopíme na podnos. Odstraníme papír a podáváme buď se zel. salátem, nebo s brambory.