Thursday, January 12, 2006

šipky

Článek 21
Čekací doba
Obě soutěžící družstva jsou povinna dostavit se na místo utkání před stanoveným začátkem.
Čekací doba pro zahájení utkání je 30 minut od doby, na kterou byl stanoven jeho začátek. Čekací doba není určena k rozházení.
Na rozehrání je určena doba před zahájením utkání. Domácí družstvo umožní hostujícímu minimálně 15 minut rozházení na terči.
Před jednotlivými zápasy je na rozházení povoleno max. 15 šipek.

Článek 22
Kontumační výsledek při nedodržení stanoveného času utkání
Nedostaví-li se jedno z družstev k utkání v předepsaném (dohodnutém) termínu ani v určené čekací lhůtě, prohrává toto utkání kontumačně 14:0 resp. 18:0 na zápasy a 28:0 resp. 36:0 na legy. Družstvo, které se dostaví k utkání, vyhotoví zápis, který bude obsahovat všechna data družstva, které se na zápas dostavilo (název družstva, příjmení a jméno kapitána, hrací místo, registrační číslo terčů, datum, označení ligové skupiny, kolo, příjmení a jména hráčů pro první polovinu utkání a název družstva, které se nedostavilo). V případě závažných příčin nedostavení se k utkání (nehoda, ....) oznámí tuto skutečnost soupeři a jejich nahlášení do dvou dnů telefonicky a do pěti dní písemně na svazový orgán, určí svaz po dohodě s druhým družstvem náhradní utkání, o kterém písemně vyrozumí obě družstva.