Monday, April 17, 2006

Hry vevnitř

Toto jsou hry dovnitř. Většinou do nějaké uzavřené místnosti. První kategorie her vyžaduje židličky, jinak většinou vystačíme s tužkou a papírem a dobrou náladou (bez té to však nepůjde téměř nikdy).
1. Hry v kolečku
Tyto hry se hrají v kolečku, které je tvořeno židlemi, na kterých sedí hráči. Počet hráčů je 10-30. Většinou hraje každý sám za sebe, nejsou příliš soutěživé, spíše pro zabavení, seznámení. Nejlépe prokládat písničkami.
Kytky
Typická seznamovací hra, kterou my však většinou nehrajeme se jmény, protože se známe, ale s názvy kytek, zvířat, států apod. Jeden hráč je uprostřed a má šátek (s velkým uzlem). Někdo začne a řekne jméno (kytku, zvíře, stát ...) jiného hráče. Vyvolaný hráč musí říct další jméno (kytku, zvíře, stát ...) dřív než ho ten uprostřed bouchne. Když ho ten uprostřed dřív bouchne, jde ten bouchnutý doprostřed. Nejdůležitější pravidlo: Při výměně musí ten co si sedá říct další jméno (kytku, zvíře, stát ...) dřív si sedne, jinka ho ten novej prostřední může bouchnout a znova se vymění.