Monday, April 02, 2007

Pro používání peněz

máte jistě pádný důvod, který ale našimi pandími mozečky příliš nechápeme. Nevadí! Toto vám nezazlíváme. Přijde nám ale absurdní, co všechno jste pro jejich získání schopni udělat, kam daleko až dokážete zajít. – Kupříkladu jste schopni udělat tu nejstrašlivější a nejděsivější věc. - Dokážete nás pro peníze zabít! Už jenom při pomyšlení na toto slovo se nám ježí všechny chlupy v kožichu. Náš mozek je asi příliš primitivní, a proto pochopit tyto hrůzné počiny je opravdu nad naše síly. A tím, že to absolutně nechápu, nedokážu vám to ani důvěryhodně rozmluvit. Proto jen bezmocně prosím. Zamyslete se!!
Dalším, druhým, prostředním a zároveň předposledním bodem je věc velmi všeobecná. Jsem si jista, budete-li ji dodržovat, zlepšíte život nejenom nám pandám, ale i všem ostatním tvorům a všemu nejen živočišnému ale i rostlinnému. Nepřeháním. Je to prosté. Stačí ušetřit přírodu a ovzduší od vašeho nepořádku. Pro nápad, jak přírodu ušetřit vašeho „svinčíku“, nemusíme chodit daleko. Sami Vy ( tedy někteří z Vás, kterým jsme moc vděční) jste jejich tvůrci. Stačí si vzpomenout na frázi „třídění odpadu“ – a do toho bezpochyby patří i výrazy jako „nevyhazujte odpadky do přírody“ , „nepalte to, co lze recyklovat“ a jiné. Nezdá se to, ale velikost této pomoci je obrovská, ne-li je přímo astronomických rozměrů...!
Třetí a poslední způsob pomoci se týká zase jen některých z Vás. A i když jej píšu jako poslední, nemění to nic na jeho obrovské důležitosti. Na této pomoci závisí skutečnosti, zdali tu náš druh ještě nějaký ten milionrok pobude, nebo zakrátko zmizí ze světa stejně, jako odsud zmizelo plno jiných druhů... Velkým důvodem, proč nás je tu rok co rok méně , je vaše neustálé ukrajování a rozkrajování našich bambusových lesů pro Vaše přepychová doupata. Nejenže nám tak berete naše jediné možné bydliště a potravu, ale rozdělujete nás tak na míle vzdálené ostrůvky, čímž nám zabraňujete navštívit naše nepříbuzné budoucí kamarády a partnery. A zvažte sami, kdo z Vás by chtěl celý svůj život strávit s lehko omrzitelnými příbuznými, nemluvě o tom, kdo by se s nimi chtěl rozmnožovat.